Deze webstek is opgezet om de reünie van 12 juli 2004 te ondersteunen. Je vindt er van alles en nog wat, maar natuurlijk net weer niet wat jij zocht. Dit moet de plek worden waar de digitale kopieën van de overblijfselen uit de Trini-tijd voor iedereen terug te vinden zullen zijn.

De behoefte om een "digitaal monument" voor het Triniteits te maken liet zich niet beperken tot de periode die de initiatiefnemers hebben meegemaakt. Deze webstek zal een plek zijn voor alle Trinitariërs en zal de hele periode van het Triniteitslyceum documenteren, van het begin in 1922 tot het droeve einde, dat in onze optiek kwam, toen de school fysiek vertrok uit Haarlem en wel heel definitief werd door de sloop van de gebouwen.

Op deze website staan veel foto's. Op sommige hiervan staan personen die overleden zijn. Ik wil uitdrukkelijk zeggen, dat het niet de bedoeling is om familie of nabestaanden ongewenst te confronteren met deze foto's. Moge het een troost zijn, dat hun geliefden in onze herinnering nog steeds leven.

Ik ben van plan deze website voorlopig te onderhouden en een beetje archivaris te spelen: ik ben tenslotte historicus. Maar ik bezit niet zoveel archivalia en mijn tijd is beperkt. Ik wil iedereen vragen al zijn schoenendozen met foto's en andere memorabilia om te keren. Scan alles wat los en vast zit en stuur het naar mij in digitale vorm. Heeft je scanner eindelijk eens een nuttige functie. Geef er een beschrijving bij, want mijn geheugen is een zeef. Ik heb een beschrijving gemaakt van hoe je dingen het best kunt aanleveren.

De kleuren van de website herinneren aan de kleuren van onze trini-sportkleren. De foto's op de achtergrond van de kop zijn twee verzamelingen docenten uit 1967/1968 (bedankt Gied) en uit 1972 (bedankt Jos). Als je je geluid aan hebt staan kun je een prachtige versie van ons schoollied horen, bewerkt door Ed Roest, door onderaan de pagina de link te activeren. De foto's van de gebouwen op deze pagina komen van Frank Vester: vergeet vooral niet om er even op te klikken, want dan zie je ze pas echt goed. Dankzij Jan Rooijmans hebben we de prachtige afbeelding van het schoolvaandel op iedere pagina. Om te zien wat er aan nieuwe toevoegingen zijn bijgekomen, lees de rubriek "nieuws". Om namen en adressen van oud-trinitariers te vinden, ga naar de namenlijst.
Zo nu en dan kan deze website minder goed te bereiken zijn. Voor die gevallen kan het helpen om rechtstreeks naar de site te gaan: ga naar deze link en zet die dan in je bookmarks of favorieten, dan kun je in geval dat het adres www.triniteits.tk niet werkt dat proberen.


Er is niets mis met een beetje nostalgie.

George Welling, aka "De Nieuwe"
Uw webmaster

Als je het schoollied nog eens wilt horen in een prachtig arrengement van Ed Roest, klik dan hier.